Kaj pričakovati

Med počitnicami le ena večja "motnja"

B.K.
27. 2. 2017, 08.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Začenjajo se zimske počitnice. Zaznamovalo jih bo večinoma jasno vreme, le jutri popoldan in v sredo zjutraj bo oblačno s padavinami. Te bodo prišle večinoma v obliki dežja, saj bo meja sneženja nad 700 metri nadmorske višine, je za Svet24.si povedal dežurni prognostik Agencije RS za okolje Andrej Pečenko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Danes bo sprva pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa se bo delno razjasnilo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija.

Jutri bo povečini oblačno, popoldan pa se bodo na severozahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo do večera razširile nad večino Slovenije. Meja sneženja bo relativno visoka – med 700 in 1500 metri nadmorske višine – kar pomeni, da bo torek v popoldanskih urah najbrž neugoden za smuko. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju 8, najvišje dnevne od 10 do 15 stopinj Celzija.

V noči na sredo bodo padavine zajele vso Slovenijo. Zapihal bo severni veter, ohladilo se bo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov.

V sredo zgodaj dopoldne bodo padavine od severa ponehale, delno se bo zjasnilo. Popoldne bo možna še kakšna kratkotrajna ploha.

V četrtek kaže na jasno in suho vreme.

Slabo vreme se bo vrnilo ob koncu tedna, padavine bodo del Slovenije zajele že v soboto popoldan ali v nedeljo, vztrajale pa bodo do torka. Po nižinah bo dež, na višje ležečih smučiščih pa bi lahko tudi snežilo.