Vreme

Precej jasno bo

M.K.
25. 2. 2017, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes bo precej jasno, le v osrednji in južni Sloveniji bo zjutraj in deloma dopoldne še nekaj predvsem nizke oblačnosti.

Profimedia
Čas zimskih radosti se počasi izteka, izkoristite ga.

Čez dan bo nastajala plitva kopasta oblačnost. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, ki bo popoldne slabela, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija. Jutri bo sprva precej jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Burja na Primorskem bo do jutra že večinoma ponehala. Čez dan se bo od severozahoda postopno navlekla koprenasta oblačnost, ki bo proti večeru vse gostejša. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, v nekaterih alpskih dolinah ter ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli -10, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, več oblačnosti bo predvsem dopoldne v južnih in jugozahodnih krajih. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. V torek bo oblačno, le na severovzhodu bo sprva še nekaj sonca. Na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Popoldne se bodo padavine širile nad osrednjo Slovenijo in v noči na sredo zajele vso državo.

Vremenska slika: Ciklon se iznad severnega Sredozemlja pomika nad južno Italijo in se počasi polni. Za njim se nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam hladnejši in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno, dopoldne se bo zjasnilo tudi na Hrvaškem. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja. Jutri bo sprva precej jasno z nekaj jutranje megle po kotlinah. Burja bo že zjutraj večinoma povsod ponehala. Čez dan se bo od severa postopno povečala količina koprenaste oblačnosti.

Biovreme: Vremenski vpliv bo močno obremenilen tudi še v prvi polovici noči na soboto. V soboto zjutraj in dopoldne bo obremenitev slabela in postopoma ponehala, lahko pa bodo ostali okrepljeni nekateri bolezenski znaki, predvsem v povezavi z revmo, dihali, obtočili, tudi krči in kolike bodo pogostejši.