Močan veter

Na šoli okoli 100.000 evrov škode, na sosednji stavbi za 15.000

T.L.
24. 2. 2017, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Veter je podrl veliko drevja in električnih oziroma telefonskih drogov, zaradi česar je bilo za nekaj časa neprevoznih več cest in poškodovanih kar nekaj vozil ter objektov.

Arhiv Reporterja (slika je simbolična)
Fotografija je arhivska.

Močan veter, ki je v četrtek zvečer in ponoči zajel severovzhod države, je povzročil kar nekaj težav. Podiral je drevesa in električne drogove ter odkrival strehe. Skoraj 3000 gospodinjstev je zaradi močnega vetra ostalo brez elektrike, poroča STA.

Visoka škoda na šoli in sosednji stavbi
Veter je odkril tudi bakreno streho na telovadnici OŠ Antona Ingoliča v Spodnji Polskavi. Poškodovano je tudi okoli 500 m2 izolacije, materialna škoda pa znaša okoli 100.000 evrov, je sporočila policija. Deli bakrene strehe so poškodovali tudi fasado na sosednjem stanovanjskem objektu, kjer je nastalo za okoli 15.000 evrov materialne škode.

Kot so pojasnili v družbi Elektro Maribor, je ponoči brez električne energije ostalo 2790 uporabnikov na območjih Pragerskega, Šmartna na Pohorju in Oplotnice. Zaradi močnega vetra, ki je podiral drevesa na nadzemne vode, so se bili poškodovani tudi električni vodi.

Zaradi okvare na daljnovodu so zvečer brez električne energije ostali tudi odjemalci naselij Zabukovje nad Sevnico in Vranje. Napako so ponoči odpravili dežurni pri Elektro Celje.

Padala so (predvsem) drevesa

Sicer pa je veter po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje podiral drevesa na območjih Slovenske Bistrice, Ptuja, Ormoža, Destrnika in Mute. V Lovrencu na Pohorju je drevo padlo na objekt, v Slovenski Bistrici pa je odkrilo streho telovadnice. V tej občini se je zaradi vetra zrušil tudi del zidu na podstrehi stanovanjske hiše.