Intervencije

Podrta drevesa in odkrite strehe, veter zrušil tudi zid hiše

T.L.
23. 2. 2017, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Arsu so razglasili oranžni alarm za severovzhod države.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Močan veter predvsem na severovzhodnem delu države od popoldneva naprej povzroča težave. Iz več krajev po Sloveniji poročajo o težavah zaradi podrtih dreves, medtem ko iz Slovenske Bistrice poročajo, da se je zaradi močnega vetra zrušil zid stanovanjske hiše. Uprava za zaščito in reševanje poroča tudi o podrtih drevesih v Ljutomeru, Hajdini, Ormožu in Svetem Tomažu.

Ob 15.26 je v naselju Pragersko v občini Slovenska Bistrica močan veter podrl drogove električne napeljave. Pri tem je zagorelo nekaj kvadratnih metrov suhe trave. Požar so pogasili gasilci PGD Pragersko, za daljnovod pa so poskrbeli delavci elektro podjetja. Nekaj po 19. uri se je podrl telefonski drog na relaciji Lukavci - Ključarovci, žice pa visijo čez cesto.

Veter je v Slovenski Bistrici odkril streho hiše, podobno se je zgodilo tudi na stanovanjski hiši v Slovenskih Konjicah. Na območju občine Slovenske Konjice je brez oskrbe z elektriko zaradi prevrnjenega električnega droga ostalo 184 odjemalcev, ki se napajajo z daljnovoda Poljčane.

Ob 19.39 je v naselju Gabrovlje v občini Slovenske Konjice močan veter podrl dve drevesi na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so drevesi razžagali in odstranili.