Kaj nas čaka

V soboto zjutraj sneg?! Brez skrbi, vikend ne bo "uničen"

T.L.
17. 2. 2017, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Vendar snega ne bo veliko, hitro pa ga bodo pregnale tudi visoke temperature.

Profimedia
Sneg, ki bo zapadel, bo hitro izginil.

Petkovo jutro nas je razveselilo s soncem, tudi v prestolnici, kjer je zadnje dni v dopoldanskem času prevladovala megla. Konec tedna se bo začel mokro, saj bo se bo danes proti večeru od severa postopno začel pojavljati rahel dež, ki se bo v noči na soboto v južnih krajih prehodno nekoliko okrepil.

Poleg tega pa se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 700 m. Veronika Hladnik, dežurna meteorologinja na Agenciji za okolje (Arso), nam je povedala, da bo snega lahko le za nekaj centimetrov, zaradi lepega sončnega dne in visokih temperatur, ki se bodo gibale med 7 in 14 stopinj Celzija, pa bo tudi zapadel sneg hitro izginil. 

Sosedi poročajo o 10 centimetrih zapadlega snega

Medtem pa bo na sosednjem Hrvaškem nekoliko drugače: po njihovi sobotni napovedi bo zapadlo okoli 10 centimetrov snega v višjih legah. Več snega bo pri sosedih zapadlo, ker bodo tudi padavine na Hrvaškem obilnejše, kot pri nas. Večjih količin novozapadlega snega se nam tako v Sloveniji ta konec tedna ni potrebno bati. 

V soboto zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo od zahoda delno zjasnilo. Hladnikova pravi, da bo dan let, že zgodaj zjutraj se bo na severozahodu države zjasnilo. Bo pa nedelja "bolj kisla", saj se bo od vzhoda začela nabirati oblačnost. Na Agenciji za okolje (Arso) napovedujejo, da bodo najnižje jutranje temperature od -3 do 1, v Alpskih dolinah okoli -7, ob morju 3, najvišje dnevne od 7 do 13 stopinj Celzija.