Vreme

Sonce se je "pregrizlo" skozi oblake in meglo

M.K.
14. 2. 2017, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Napovedi vremenoslovcev o toplih in sončnih dneh so se začele uresničevati. Sonce je razblinilo še zadnje ostanke nizke oblačnosti in jutranje megle.

Profimedia
Tudi v prihodnjih dneh se nam ob toplejšem in sončnem vremenu obetajo prvi nasmehi pomladi.

Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo jasno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -8, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 10 do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo pretežno jasno. Zjutraj in deloma še dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V petek se bo na Primorskem oblačnost povečala, drugod bo večji del dneva še precej jasno z meglenim jutrom. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter, zvečer se bo od severa pooblačilo. V noči na soboto bo ponekod prehodno rahlo deževalo.

Vremenska slika: Iznad Skandinavije sega prek srednje Evrope nad Balkan območje visokega zračnega tlaka. V višinah doteka k nam od severovzhoda toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo postopno povsod razjasnilo. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela. Jutri bo pretežno jasno. Po nekaterih nižinah bo v jutranjem času megla.

Biovreme: Vremenski vpliv bo v torek ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.