Padavine

Jutri spet sneg, ponekod siloviti sunki vetra

J.P./STA
16. 1. 2017, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ponoči in v torek bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji padavin ne bo, drugod bo občasno snežilo. Več padavin bo v južni Sloveniji, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

STA
V zahodni Sloveniji padavin ne bo, drugod bo občasno snežilo. Več padavin bo v južni Sloveniji.

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -8, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zvečer se bo burja krepila in v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 kilometrov na uro. Še nekoliko močnejšo burjo pričakujejo v torek in sredo, ko bo v sunkih dosegala hitrost okoli 140 kilometrov na uro.

Obeti: V sredo se bo delno zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo predvsem v jugovzhodni Sloveniji. Še bo vetrovno, na Primorskem bo pihala močna burja. V četrtek bo pretežno jasno in mrzlo. Burja bo nekoliko oslabela.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo se zadržuje območje visokega zračnega tlaka, nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom pa je ciklonsko območje. S severovzhodnikom priteka k nam hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V torek bo večinoma oblačno, v krajih južno od nas bo ponekod rahlo snežilo. V Kvarnerju bo pihala močna burja.