Mrzlo bo

Naslednja pošiljka snega že v prihodnjih dneh!

J.P./STA
14. 1. 2017, 16.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Popoldne bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ponekod bo pihal zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Bobo
V hribih bo zagotovo snežilo, kako nizko pa se bodo spustile snežinke pa je težko reči.

V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -13 do -6, ob morju okoli -1, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno in mrzlo. Ponekod bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V torek bo pretežno oblačno, na jugu bo še naletaval sneg. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Atlantikom. Nad vzhodno Evropo in Sredozemljem pa se zadržujejo ciklonska območja. S severozahodnimi višinskimi vetrovi priteka nad naše kraje prehodno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo v krajih zahodno od nas večinoma jasno, drugod zmerno oblačno. Ponekod bo pihal zahodnik.

V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Ob Jadranu bo zapihala burja.