Prava zima

Opozorilo pred mrazom, sneg bo do nižin

T.L.
9. 1. 2017, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Med večjimi mesti so danes najnižjo temperaturo izmerili v Celju, in sicer - 18.5° Celzija.

STA
V petek pričakujte sneg.

Na Agenciji za okolje (Arso) opozarjajo pred izjemno nizkimi temperaturami, ki bodo v naših krajih prevladovale do srede. Do srede bo od vzhoda k nam dotekal mrzel zrak, v četrtek pa bo nad nami zapihal jugozahodni veter, še napovedujejo naši vremenoslovci. 

V Celju do -18

Med večjimi mesti so danes najnižjo temperaturo izmerili v Celju, in sicer - 18.5° Celzija, v Ljubljani smo namerili -11 stopinj, najbolj hladno pa je bilo na Blokah, kjer se je temperatura spustila na -20 stopinj Celzija, nam je povedal Brane Gregorčič, dežurni meteorolog z Agencije za okolje.

Tudi torkovo jutro bo precej hladno, vendar kot pravi Gregorčič, bodo temperature vseeno višje kot so bile danes zjutraj: večinoma se živo srebro ne bo spustilo pod -10 stopinj Celzija. Bo pa znova bolj mrzlo sredino jutro, vendar pa se bo po predvidevanjih v sredo zaključilo obdobje izjemno nizkih temperatur.

"Presenečenje" za petek, 13.

Za vse ljubitelje snega pa dobra novica: v petek lahko pričakujemo "resnejšo" pošiljko snega. Sicer bo že danes zvečer in ponoči ponekod po Sloveniji rahlo snežilo, vendar ne bo šlo za količino, ki bi jo bilo vredno omeniti. Oziroma v roke vzeti lopato.

Na petek, 13., pa bo tudi v nižinah predvidoma zapadlo okoli 10 centimetrov snega, v visokogorju pa še več. Nekaj snega bo lahko nato v prihodnjem tednu lahko zapadlo tudi v ponedeljek ali torek, še pove Gregorčič.