Vreme

Mrzlo bo, a še brez snega

M.K.
11. 10. 2016, 09.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo na Primorskem povečini suho in občasno delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami.

Reuters
Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Padavine bodo pogostejše v vzhodni Sloveniji, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Pihal bo severovzhodni veter. Zjutraj in dopoldne bo ponekod tudi megleno. Meja sneženja bo sprva med 800 in 1100 metri nadmorske višine, čez dan pa se bo nekoliko dvignila. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 5, ob morju okoli 9, najvišje dnevne od 10 do 16 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek se bo po delno jasnem in po nižinah meglenem jutru od jugozahoda pooblačilo. Zjutraj bo možna slana. V petek bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo predvsem v zahodni polovici Slovenije, ob morju bodo popoldne tudi nevihte.

Vremenska slika: Nad Italijo, Jadranom in Balkanom je ciklonsko območje z vremensko fronto. Od vzhoda doteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu delno jasno in povečini suho. Pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

Jutri bo večinoma suho. V krajih severno in vzhodno od nas bo pretežno oblačno, drugod delno jasno.
Biovreme: Občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.