Konec suhega in sončnega septembra

Nadpovprečno: izkoristite sončne dni, prihaja sprememba

T.L.
12. 9. 2016, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Doslej smo v Ljubljani beležili nadpovprečno visoke temperature.

Arhiv Svet24
Te dni nas bo grelo, na vidiku pa so spremembe.

"V Ljubljani beležimo letošnjega septembra nadpovprečne temperature, in sicer so temperature od običajnih višje za 5 do 6 stopinj Celzija," pravi Benedikt Strajnar, dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje (Arso). V mesecu septembru znašajo povprečne temperature v Ljubljani 17 stopinj Celzija, medtem ko se letošnje gibljejo med 22 in 23 stopinjami Celzija.

In kako dolgo bomo še lahko uživali v lepem vremenu? Ne dolgo. Priporočljivo je, da izkoristite naslednje dni, saj bomo v lepem vremenu uživali še do četrtka, in v tem času bo veliko sonca, pojav ploh pa minimalen. Od četrtka dalje pa nad državo od zahoda prihaja več vlage, konec tedna pa bo prevladovalo oblačno in hladnejše vreme, verjetnost padavin pa se bo povečevala in vstopili bomo v obdobje nestanovitnega vremena, pravi Strajnar. 

V tem novem vremenskem obdobju bo vreme precej bolj "septembrsko": z vsakodnevnimi padavinami, padcem dnevne temperature na okoli 18 stopinj Celzija. Močnega deževja napovedi zaenkrat ne kažejo, se pa bo vreme hladilo.