Jesensko

Sonce pregnala dež in veter

T.L.
5. 9. 2016, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Profimedia
Prišla je jesenska ohladitev, ampak ni še vsega konec.

Vreme se je po delu države včeraj proti večeru res pokvarilo in tudi danes ni pričakovati vremenskega presežka. Obeta se oblačno in občasno deževno vreme, več padavin bo na vzhodu države. Hladneje bo, zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). Sredi dneva bo dež ponehal. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo, nastale bodo še posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, od vzhoda se bodo spet pričele pojavljati krajevne padavine. Razmeroma hladno bo in vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 16 do 19, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Tudi drugod se bo postopno jasnilo, še bo pihal severovzhodni veter.

V četrtek bo povečini sončno, veter bo počasi slabel.

Tudi pri sosedih neprijetno vreme

Tudi v sosednjih pokrajinah danes ne bo pretirano prijetno vreme. Danes bo dopoldne oblačno in deževno, popoldne pa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ob Jadranu burja. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še bo vetrovno.