Vremenski obeti

Čaka nas rekordno vroče in suho poletje

J.P./E.R.
17. 5. 2016, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes možne plohe, padavine tudi v naslednjih dneh

Arhiv Svet24
Najbolj vroče naj bi bilo konec julija in v začetku avgusta.

Vremenarji Accuweather pričakujejo, da bo letos poleti območje celotnega Balkana in Italije izjemno vroče in suho. Na jugu Balkana bo poleg vročine preglavice povzročala tudi suša. Najbolj vroče naj bi bilo konec julija in v začetku avgusta. Bolj vroče kot v Sloveniji in na Hrvaškem bo v Italiji, Romuniji, Moldaviji, Madžarski in na Slovaškem.

Napoved za ta teden

Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

V sredo bo sončno, čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Zapihal bo veter zahodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek se bo pooblačilo, prehodno bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

V petek bo delno jasno, predvsem v vzhodni Sloveniji bo še rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika: Nad zahodno in delom srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ob morju bo večinoma suho, drugod bodo popoldne še nastale posamezne plohe.

V sredo bo sončno, le v hribovitem svetu Julijcev zmerno do pretežno oblačno. Tam lahko popoldne nastanejo posamezne plohe. Zapihal bo veter južnih in zahodnih smeri.

Biovreme: Z vremenom povezane težave se bodo občasno pojavljale le pri najbolj občutljivih, večini ljudi pa vreme ne bo povzročalo opaznih težav.