Ohladilo se bo

Oblačno z občasnim dežjem

M.K.
24. 4. 2016, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo oblačno, predvsem na jugu in zahodu bo občasno še rahlo deževalo, pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja

Arhiv Svet24
V ponedeljek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh.

Temperature bodo večinoma od 5 do 10, ob morju do 13 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh. Še bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 9 do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na torek se bo zjasnilo, zjutraj bo ponekod možna slana. V torek bo na vzhodu deloma sončno, drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodnih krajih bodo krajevne padavine. Pihati bo začel jugozahodnik.
V sredo bo oblačno s pogostimi padavinami, popoldne se bo meja sneženja spustila pod 1000 metrov nad morjem. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

Vremenska slika: Vremenska fronta se iznad naših krajev počasi umika nad Balkan. Za njo bo s severnim do severovzhodnim vetrom k nam pritekal občutno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno, predvsem v krajih južno od nas bo občasno še deževalo, ob Jadranu bodo zjutraj tudi posamezne nevihte. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu zmerna burja. 
V ponedeljek bo v krajih južno in vzhodno od nas še pretežno oblačno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v krajih zahodno od nas se bodo popoldne pojavljale plohe. 

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo še imeli z vremenom povezane težave, ki se bodo največkrat kazale z nerazpoloženostjo in okrepljenimi bolezenskimi znaki. Spanje občutljivih ljudi bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.