Vreme

Temperature vse nižje, padavine se bodo okrepile

STA/J.P.
22. 5. 2015, 16.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Popoldne bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Ponoči se bodo padavine predvsem v južni, osrednji in vzhodni Sloveniji okrepile in jutri čez dan slabele. Ponekod bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne do 11 do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Oblačno in deževno bo. Največ padavin bo v krajih južno in vzhodno od nas. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja, ki bo jutri slabela.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem vztraja ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje nad našimi kraji, z vzhodnikom k nam priteka precej vlažen in dokaj hladen zrak.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami.

Opozorilo: V noči s petka na soboto bo v južni in vzhodni Sloveniji padlo okoli 60 litrov dežja na kvadratni meter, zato pričakujemo močnejši porast vodotokov na tem območju. Danes popoldne in zvečer bo predvsem v višjih legah pihal okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem pa burja. Veter bo na izpostavljenih legah dosegal hitrost okoli 90 kilometrov na uro.