Vreme

FOTO: Zapadlo od 25 do 40 centimetrov snega

T.C.
28. 12. 2014, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Do današnjega jutra je v osrednji Sloveniji zapadlo okrog 25 centimetrov snega. V hribih zahodne in severozahodne Slovenije do približno 40, na jugovzhodu okoli 20, drugod pa med 5 in 15 centimetrov. Do nedelje zvečer lahko predvsem v jugovzhodni Sloveniji še pade od 5 do 10 cm snega.

Davorin Volavšek

Temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju do okoli 4 stopinje Celzija. Ponoči bo sneženje povsod ponehalo, začelo se bo jasniti.

Jutri bo delno jasno. Veter bo čez dan slabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -6, v alpskih dolinah okrog -15, ob morju -3, najvišje dnevne od -5 do -1, na Primorskem do 4 stopinje Celzija.

Arhiv Svet24
Sneg je že pobelil dele Ljubljane.


Napoved za sosednje pokrajine:
V sosednjih pokrajinah bo oblačno s sneženjem, ki bo popoldne slabelo. Ob Jadranu ter v Furlaniji-Julijski krajini bo večinoma suho. Jutri bo delno jasno in mrzlo.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklon z vremensko fronto, pomika se proti jugovzhodu. Z močnim severovzhodnikom doteka k nam mrzel in vlažen zrak.

Obeti: V torek bo spremenljivo oblačno, nastale bodo kratkotrajne snežne plohe. Še nekoliko bolj mrzlo bo, veter se bo prehodno spet nekoliko okrepil. V sredo bo precej jasno, veter bo oslabel.

Opozorilo: Od danes zjutraj do večera bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji zapadlo še od 5 do 10 centimetrov snega. Burja na Primorskem bo čez dan in v noči na ponedeljek v sunkih na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti od 100 do 120 kilometrov na uro, severni veter v severni Sloveniji pa bo v izpostavljenih legah v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro. Veter bo gradil snežne zamete.

G.G.


Napoved vpliva vremena na počutje: V nedeljo bo vremenska obremenitev sprva velika. Proti večeru bo vremenska obremenitev nekoliko oslabela, a pri občutljivih ljudeh se bodo tudi zvečer in ponoči še pojavljale z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil.

Bralka Urša
Zebe tudi snežake?