Vreme

Zaradi snega prepoved tovornega prometa na Madžarsko, zmanjšana vidljivost na primorski avtocesti

STA/mv
25. 1. 2014, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Sneg je danes povzročil sicer le manjše nevšečnosti v prometu, vendar sneženje še ni povsod ponehalo. Po poročanju prometno-informacijskega centra se je na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim zaradi sneženja in močnega vetra vidljivost zmanjšala. Zaradi snežnih razmer na Madžarskem pa so za tovorna vozila zaprti mejni prehodi s to državo.

Reuters

Za tovorna vozila nad 7,5 tone, ki so namenjena proti Madžarski, so zaprti tudi mejni prehodi med Italijo in Slovenijo. Na prometno-informacijskem centru voznike še opozarjajo, da je zaradi posipnih in plužnih skupin promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen. Voznikom zato priporočajo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije. Na Upravi RS za zaščito in okolje opozarjajo pred nevšečnostmi, ki jih povzroča moker in zato tudi težak sneg. Tovrstni sneg namreč povzroča težave v prometu, poškodbe električnih napeljav ter lomljenje dreves. Zato pri upravi svetujejo, da vozil ne parkirate pod drevesi, ker se lahko pod težo snega zlomijo.

Opozarjajo na previdno vožnjo

Ponekod na Dolenjskem, Koroškem in Štajerskem se je zaradi obilice sneženja že podrlo več dreves, ki ovirajo promet, ponekod je bila motena oskrba z električno energijo. Gasilci podrta drevesa že odstranjujejo, pristojne službe pa voznike opozarjajo na previdno vožnjo. 
Sneženje je povečalo težave v Loški dolini, ki so jo konec prejšnjega in v začetku tega tedna prizadele poplave. Neprevoznih je še nekaj cest, od sveta pa so odrezani prebivalci vasi Šmarata in Kozarišče. Vremenske razmere pa se bodo čez noč umirile, sneženje bo čez noč ponehalo. Do sobote zjutraj naj bi snežilo samo še ponekod na jugu države.