Vreme

Pretežno jasno bo danes

STA/M.J
31. 10. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo na Primorskem in v Prekmurju pretežno jasno, burja na Primorskem bo slabela. Drugod bo pretežno oblačno, čez dan se bo ponekod delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo povsod zjasnilo, jutri bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo ponekod na Primorskem in Notranjskem znova pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, najvišje dnevne od 13 do 19 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu bo danes pretežno jasno, burja bo slabela. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo ponekod delno zjasnilo. Jutri bo precej jasno z jutranjo meglo po nižinah. Popoldne se bo v hribovitem svetu sosednje Furlanije in v Gorskem Kotarju pooblačilo.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam nekoliko hladnejši in v spodnjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter ponekod v osrednji in južni Sloveniji bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno in deževno, več padavin bo v zahodnih krajih. Meja sneženja bo na okoli 2000 metrov nadmorske višine, zvečer se bo spuščala.

Napoved vpliva vremena na počutje: V četrtek bo vremenski vpliv na Primorskem ugoden. Tudi drugod vreme ne bo povzročalo opaznih težav.