Vreme

Oblačno bo

STA / J.P.
5. 10. 2013, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, manj oblačnosti bo v severovzhodnih krajih, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
Na Primorskem se bodo začele pojavljati manjše padavine, ki se bodo širile tudi proti notranjosti.

Na Primorskem se bodo začele pojavljati manjše padavine, ki se bodo širile tudi proti notranjosti. Najvišje temperature bodo od 13 do 17 stopinj Celzija. Jutri bo večinoma oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 12 do 14, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Od jugozahoda se bo postopno pooblačilo. Dopoldne se bodo padavine začele pojavljati v Istri, Kvarnerju in Gorskem Kotarju, popoldne tudi v Furlanski nižini ter še ponekod drugod na Hrvaškem. Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami. Zvečer bo ob Jadranu zapihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem nastaja plitvo ciklonsko območje, nad vzhodno Evropo in Balkanom pa je območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda bo pritekal k nam toplejši in postopno vse bolj vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek se bo na severovzhodu oblačnost prehodno trgala, predvsem v zahodnih krajih pa bo občasno še deževalo, ob morju lahko tudi zagrmi. Na Primorskem bo pihala šibka, na Vipavskem tudi zmerna burja. V torek bo oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, ki bodo popoldne večinoma ponehale.