Vreme

Delno jasno, na Primorskem piha burja

STA/ M.J.
1. 10. 2013, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo na Primorskem precej jasno, še bo pihala šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20 stopinj C je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Jutri bo pretežno jasno, predvsem na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji ter delu Dolenjske pa bo precej nizke oblačnosti, ki se bo čez dan ponekod razkrojila. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ponekod na vzhodu pa severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 19 stopinj C.

 

Napoved za sosednje pokrajine: V Furlaniji Julijski krajini in ob severnem Jadranu bo danes delno jasno, drugod bo pretežno oblačno, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Predvsem v Alpah bodo nastale krajevne plohe. Jutri bo precej jasno, ponekod bo nizka oblačnost. Ob severnem Jadranu bo še pihala šibka do zmerna burja.

 

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, iznad Skandinavije pa se proti srednji Evropi širi območje visokega zračnega tlaka. Nad nami se še zadržuje razmeroma vlažen zrak.

 

 

Obeti: V četrtek in petek bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ki bo v petek ponehala. Hladno bo, zjutraj bo v mrazu izpostavljenih legah možna slana.