Vreme

Delno jasno bo, z občasno povečano oblačnostjo

STA / S.R.
26. 9. 2013, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo tudi pretežno oblačno. Čez dan bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
V notranjosti države bo rahlo deževalo.

Ponoči se bo pooblačilo, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, zjutraj in del dopoldneva bo občasno še rahlo deževalo, popoldne pa bodo padavine povečini ponehale. Hladneje bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 13 do 16, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v sosednjih pokrajinah Italije tudi pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Jutri bo v Istri in v Kvarnerju še deloma jasno in povečini suho. Drugod bo oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine povečini ponehale.

Vremenska slika: Nad srednjo in vzhodno Evropo je ciklonsko območje s hladno fronto, ki bo jutri oplazila naše kraje. Od zahoda doteka nad naše kraje razmeroma topel in nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno in povečini suho. V nedeljo bo oblačno, občasno bo deževalo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bodo sprva vremensko občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave, ki se bodo proti večeru okrepile. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočena je večja previdnost.