Vreme

Po večini sončno

STA/M.J.
19. 9. 2013, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dopoldne bodo plohe in nevihte ponehale tudi na vzhodu države, od severozahoda se bo delno zjasnilo. Popoldne bo povečini sončno, več oblačnosti bo le ponekod v južni in osrednji Sloveniji. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem okoli 24 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo zmerno do pretežno oblačno, v sosednjih krajih Hrvaške, Madžarske in jugovzhodne Avstrije bo še nekaj ploh in neviht. Čez dan se bo od severozahoda jasnilo. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja. Jutri bo večinoma sončno z jutranjo meglo po nižinah.

Vremenska slika: Oslabljena hladna fronta se pomika prek severnega Balkana proti jugovzhodu. Za njo se nad srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka.

Obeti: V soboto bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. V nedeljo bo nekaj več oblačnosti, a brez padavin.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv sprva obremenilen, že dopoldne bo začela splošna obremenitev popuščati in bo do popoldneva ponehala. Okrepljeni pa bodo ostali nekateri bolezenski znaki. Zjutraj in dopoldne je priporočena večja previdnost.