Vreme

Delno jasno z občasno povečano oblačnostjo

STA/M.J.
18. 9. 2013, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v severnih in vzhodnih krajih ter v hribih zahodne Slovenije tudi pretežno oblačno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
V notranjosti države bo rahlo deževalo.

Jutri zjutraj in še del dopoldneva bo prehodno nekaj dežja, lahko tudi zagrmi. Padavin ne bo veliko, na zahodu bo v glavnem suho. Že dopoldne se bo od severa jasnilo, popoldne pa bo povečini sončno. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob Jadranu bo delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V Alpah bodo občasno možne manjše padavine.

Jutri bo predvsem zjutraj in deloma dopoldne v sosednjih krajih Hrvaške, Madžarske in v vzhodni Avstriji prehodno nekaj ploh in neviht. Čez dan se bo od severa jasnilo. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad severnim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Topla fronta se pomika čez srednjo Evropo, hladna pa bo jutri zjutraj hitro prešla tudi Slovenijo. Od jugozahoda priteka k nam spet nekoliko toplejši in razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V petek in soboto bo povečini jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.