Vreme

Pada že sneg

STA/M.J.
17. 9. 2013, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes dopoldne bo oblačno z občasnimi padavinami. Pihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Čez dan bo dež ponehal, najkasneje na jugovzhodu države. Od zahoda se bo pričelo jasniti. Pelaz Vršič je prevozen le z zimsko opremo, in še to samo za osebna vozila.

Arso
Tudi na Kredarici sneži.

Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do okoli 20 stopinj Celzija. Ponoči bo precej jasno, proti jutru se bo v severni Sloveniji zmerno pooblačilo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v hribovitem svetu tudi pretežno oblačno. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 15 do 21, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes dopoldne bo oblačno s padavinami. Sprva bodo vmes tudi nevihte. Ob severnem Jadranu bo dopoldne zapihala zmerna burja. Tudi drugod bo vetrovno. Čez dan se bo od severozahoda jasnilo, veter bo slabel. Jutri bo deloma jasno in povečini suho. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje s središčem nad Severnim morjem. Hladna fronta se počasi pomika južno od naših krajev. Za njo od severa priteka k nam hladen in postopno bolj suh zrak.

Obeti: V četrtek bo sprva oblačno, ponekod bo prehodno deževalo. Čez dan se bo zjasnilo. V petek bo povečini jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Napoved vpliva vremena na počutje: Splošna vremenska obremenitev bo danes dopoldne oslabela, okrepljeni pa bodo ostali nekateri bolezenski znaki. Splošna vremenska obremenitev se bo ponovno okrepila v noči na sredo in spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočena je večja previdnost.