Vreme

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno

STA/M.J.
12. 9. 2013, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, na Primorskem občasno tudi delno jasno. Ponekod bo občasno še deževalo, v bližini morja bo še možna kakšna nevihta. Popoldne in zvečer bodo padavine ponehale, prehodno se bo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija. Ponoči in sprva jutri bo delno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla. Jutri čez dan bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes spremenljivo do pretežno oblačno, v krajih zahodno od nas občasno delno jasno. Občasno bo še deževalo, ob morju bodo možne tudi nevihte. Popoldne bodo padavine ponehale, prehodno se bo zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bodo nastale krajevne plohe. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom doteka v višjih plasteh ozračja nad naše kraje vlažen zrak, v spodnjih plasteh pa od vzhoda precej hladen zrak.

Obeti: V soboto bo sončno, nekaj oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. V nedeljo bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji že več oblačnosti, drugod bo še povečini jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Sprva bo vremenski vpliv še obremenilen, v drugi polovici dneva bo splošna obremenitev postopoma slabela. Priporočamo večjo previdnost.