Vreme

Pretežno oblačno bo

STA / J.P.
1. 9. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dopoldne bo pretežno oblačno, popoldne pa bo nekaj več sonca. Predvsem v severni Sloveniji se bodo pojavljale posamezne plohe in popoldne tudi nevihte. Ponoči bodo lahko krajevne padavine tudi drugod po državi, le ob morju bo povečini suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock
V torek in sredo bo delno jasno in spet topleje

Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija. Jutri čez dan bodo padavine ponehale, delno se bo zjasnilo. Nekoliko hladneje bo, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 26 stopinj.

Napoved za sosednje pokrajine: Na območju Alp bo danes pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Drugod bo še delno jasno in suho. Jutri se bodo v Alpah sprva še pojavljale padavine, drugod pa se bo že delno razjasnilo. Ob Jadranu bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad Skandinavijo in hladno fronto, ki se oslabljena pomika prek Alp proti vzhodu. Nad naše kraje s severozahodnimi višinskimi vetrovi doteka postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V torek in sredo bo delno jasno in spet topleje. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Napoved vpliva vremena na počutje: V nedeljo bo sprva vremenski vpliv ugoden, popoldne pa bo vremenska obremenitev naraščala. Spanje v noči na ponedeljek bo moteno. Priporočajo večjo previdnost.