Vreme

Še vedno so možne plohe in nevihte

STA / S.R.
29. 8. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Jutri bo sončno, predvsem v gorskem svetu sredi dneva in popoldne spremenljivo oblačno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne pa podobne današnjim.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob Jadranu bo pretežno jasno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe ali nevihte. Jutri bo sončno, v Alpah čez dan spremenljivo oblačno.

Vremenska slika: Iznad zahodne Evrope se nad Alpe širi območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnimi vetrovi priteka že nekoliko manj vlažen zrak.

Obeti: V soboto in sprva v nedeljo bo pretežno jasno. V nedeljo popoldne in zvečer se bo postopno pooblačilo, ponekod v zahodni in severni Sloveniji bodo proti večeru krajevne plohe in nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv za večino ljudi ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. Le pri vremensko najbolj občutljivih se bodo še pojavljale manjše vremensko pogojene težave.