Vreme

No, kakšno bo vreme za konec tedna

STA/M.J.
23. 8. 2013, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo po večini jasno, ponekod bo občasno nekaj več oblačnosti. Popoldne se bo na severozahodu države pooblačilo, nastala bo kakšna nevihta. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Zvečer se bodo od zahoda začele pojavljati padavine, ki se bodo ponoči širile proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Jutri dopoldne bo dež na zahodu države že ponehal, popoldne pa prehodno tudi drugod po državi, delno se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes precej jasno, čez dan bo nekaj oblačnosti. V Alpah se bo popoldne pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči na soboto širile proti vzhodu. Jutri dopoldne bodo padavine ponehale najprej v krajih zahodno od nas, popoldne pa tudi drugod v sosednjih pokrajinah. Delno se bo zjasnilo. Od zahoda se bo zvečer spet pooblačilo in počasi se bodo začele pojavljati tudi padavine.

Vremenska slika: Nad Skandinavijo, srednjo Evropo in zahodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V noči na nedeljo se bo dež od zahoda spet razširil nad vso državo. Vmes bodo tudi nevihte. Največ dežja bo na Primorskem. Ob morju bo pihal jugo. Nekoliko hladneje bo. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo. Na Primorskem bodo tudi nevihte.

Opozorilo: Na Primorskem je velika nevarnost požarov v naravi.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes čez dan bodo najbolj občutljivi občasno imeli manjše vremensko pogojene težave, ki bodo proti večeru pogostejše. Spanje v noči na soboto bo moteno.