Vreme

Pretežno jasno bo, prihajajo nevihte

STA/M.J.
19. 8. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter. Zvečer bodo na severozahodu nastale posamezne nevihte, ki se bodo ponoči od zahoda in severa postopno razširile nad večji del Slovenije.

Na Primorskem je velika nevarnost požarov v naravi.

Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo padavine, zjutraj lahko še posamezne nevihte. Padavine bodo čez dan slabele. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 19, najvišje dnevne od 14 do 23, ob morju do 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo jasno vreme. Popoldne bodo severozahodno od nas začele nastajati posamezne nevihte, ki se bodo ponoči širile tudi drugam. Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo še deževalo. Čez dan bodo padavine večinoma ponehale.

Vremenska slika: Nad vzhodno in južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo ponoči in jutri vplivala tudi na vreme pri nas. Pred njo se nad našimi kraji zadržuje še topel in razmeroma suh zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo večinoma sončno.

Opozorilo: Na Primorskem je velika nevarnost požarov v naravi.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes se bo vremenska obremenitev postopoma krepila. Pri vremensko občutljivih ljudeh se bodo pojavljale vremensko pogojene težave, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva. Okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nižinah bo popoldne velika toplotna obremenitev. Spanje v noči na torek bo moteno. Priporočena je večja previdnost.