Vreme

Danes možne nevihte

STA / J.P.
13. 8. 2013, 09.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popoldne se bo na severu pooblačilo, tam se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, proti večeru pa še nekoliko južneje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na Primorskem je velika nevarnost požarov v naravi.

V severovzhodni Sloveniji bo zapihal okrepljen severni do severovzhodni veter, ki se bo do večera razširil do osrednjih in jugovzhodnih krajev. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 33 stopinj C.

Danes dopoldne bo pretežno jasno. 

Ponoči bo občasno deževalo predvsem v severni polovici Slovenije, drugod bo možnost za dež majhna. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Jutri bo pretežno oblačno. Predvsem v severnih in ponekod v zahodnih krajih bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne bo dež postopno povsod ponehal. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod bo veter čez dan oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do okoli 20, najvišje dnevne pa na severozahodu okoli 16, drugod od 19 do 25, ob morju do 29 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah Avstrije in v alpskem delu severne Italije bo danes zmerno, popoldne pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugod bo sončno.
Jutri bo pretežno oblačno in večinoma suho, le na območju Alp bodo občasno še padavine. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja. Hladneje bo.

Vremenska slika: Nad Skandinavijo je območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se čez srednjo Evropo počasi pomika proti vzhodu in je dosegla severno stran Alp. Nad naše kraje doteka pred njo z jugozahodnikom še suh in razmeroma topel zrak.

Obeti: V četrtek zjutraj se bo povsod zjasnilo in čez dan bo precej jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. V petek bo pretežno jasno. Postopno bo topleje.

Opozorilo: Na Primorskem je velika nevarnost požarov v naravi.