Vreme

Vreme: Sončno in vroče

STA / J.P.
8. 8. 2013, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo sončno. Čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo od 34 do 40 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje temperature bodo od 34 do 40 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že dopoldne se bodo na severu Slovenije pričele pojavljati krajevne plohe in nevihte, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod. Soparno bo. V severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo do 15 do 20, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija. V noči na soboto bodo padavine, deloma nevihte, zajele vso državo.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes sončno in zelo vroče. V Alpah bodo popoldne posamezne nevihte. Jutri bo v krajih vzhodno in jugovzhodno od nas še pretežno jasno in vroče. Drugod se bo oblačnost povečala, pojavljati se bodo pričele krajevne nevihte.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo, Balkanom in osrednjim Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se razteza od Skandinavije prek srednje Evrope in Alp do zahodnega Sredozemlja. Z jugozahodnim vetrom priteka k nam zelo topel in suh zrak.

Obeti: V soboto bo sprva oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo čez dan povsod ponehale. Od zahoda se bo postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V nedeljo bo jasno, še bo pihala šibka burja. Bolj sveže bo.

Opozorilo: Do vključno petka bo velika toplotna obremenitev. Predvsem na Primorskem je še vedno velika nevarnost požarov v naravi.