Vreme

Danes jasno in do 24 stopinj

STA/ M.V.
29. 6. 2013, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes dopoldne bo precej jasno, popoldne pa bo nekoliko več oblačnosti in nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

STA

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v severni Sloveniji bo prehodno možen rahel dež. Zjutraj se bo postopno zjasnilo in čez dan bo sončno vreme. Popoldanske plohe bodo malo verjetne. Najnižje jutranje temperature bodo od devet do 14, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli šest, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno, popoldne se bo v krajih severno od nas oblačnost od zahoda postopno povečala in začele se bodo pojavljati krajevne padavine, deloma plohe, ki se bodo nadaljevale v noč. Jutri bo sončno, le v Alpah bo del dopoldneva še bolj oblačno, a že večinoma suho. Popoldne bo možna še kakšna kratkotrajna ploha.

Postopno bo topleje

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta je zajela zahodno Evropo in bo jutri zjutraj oplazila vzhodne Alpe. Višinska dolina s hladnim zrakom, ki sega iznad severnega Atlantika čez srednjo Evropo vse do južne Italije, se je začela počasi pomikati proti vzhodu.

Obeti: V ponedeljek bo povečini sončno, popoldne bodo posamezne plohe, predvsem v gorskem svetu lahko tudi kakšna nevihta. V torek se bo oblačnost povečala, predvsem v severni polovici Slovenije se bodo proti poldnevu in popoldne pojavljale krajevne plohe in nevihte. Postopno bo še topleje.