Vreme

Danes bo oblačno z krajevnimi plohami

STA/M.J.
28. 6. 2013, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, sprva na vzhodu še precej jasno. Nastale bodo krajevne plohe, bolj verjetne bodo v zahodni polovici Slovenije.

Reuters

Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo ponoči prehodno nekoliko okrepila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija. Jutri bo več sončnega vremena kot danes, vendar bodo predvsem popoldne znova nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od sedem do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes spremenljivo do pretežno oblačno. Nastale bodo krajevne plohe in ob severnem Jadranu posamezne nevihte. Jutri bo sončno, popoldne bodo predvsem v krajih severno od nas krajevne plohe, v alpskem svetu sosednje Furlanije lahko tudi kakšna nevihta.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad Alpe. V višinah pa je nad srednjo Evropo in Alpami jedro hladnega in vlažnega zraka, ki vpliva tudi na vreme pri nas.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno, popoldne bodo krajevne plohe in predvsem v nedeljo posamezne nevihte. Postopno bo malo topleje.