Vreme

Zaradi snega večje zamude v železniškem, manjše v avtobusnem prometu

STA / S.R.
12. 2. 2013, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obilno sneženje danes povzroča daljše zamude v železniškem prometu, predvsem na progi Ljubljana-Koper. Na tej relaciji nekateri vlaki zamujajo do ene ure, na drugih relacijah pa posamični vlaki do 10 minut.

Na ljubljanski avtobusni postaji avtobusi zamujajo do pol ure, letalski promet na Brniku pa z izjemo enega odpovedanega leta poteka tekoče.

V železniškem prometu od prestolnice proti Primorski zamude nastajajo zaradi sneženja ter vetra in snežnih zametov, delno pa tudi zaradi žleda, ki se je pojavil na primorskem delu proge od Črnotičev proti Kopru. Vlaki na tej progi zamujajo do 60 minut, Slovenske železnice (SŽ) pa skušajo problematiko reševati na različne načine, je za STA danes dejal Marko Tancar iz službe za stike z javnostmi pri SŽ.

Na drugih progah po državi večjih zamud ni, kakšen posamični vlak zamuja do največ deset minut, zamujajo tudi nekateri mednarodni vlaki. V SŽ načrtujejo, da se bo položaj glede na vremenske napovedi v prihodnjih urah umiril in da v popoldanski prometni konici do večjih zamud ne bi smelo več prihajati. Ekipe, ki čistijo in vzdržujejo železniške proge, so vseskozi na terenu, tako da so prevozne vse proge, le ponekod železniški promet zaradi omenjenih razmer poteka počasneje.

Manjše so zamude v avtobusnem prometu. V prometni pisarni na Avtobusni postaji Ljubljana so za STA povedali, da imajo zamude pri prihodih v Ljubljano avtobusi iz vseh regij do okoli pol ure, posledično je takšna tudi zamuda pri odhodih. Sprva so bile največje težave iz Postojne in Idrije proti Ljubljani, zdaj pa se stanje počasi umirja in zamude krajšajo, so povedali na ljubljanski avtobusni postaji.

Letalski promet na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana poteka tekoče, z občasnimi nekajminutnimi zamudami. Je pa bil zjutraj ob 7.30 zaradi snežnih razmer odpovedan let prevoznika Air France, namenjen v Pariz, so za STA povedali na Aerodromu Ljubljana.