Vreme

Vreme: Ponekod tudi do pol metra snega

STA / S.R.
11. 2. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes dopoldne se bo od jugozahoda pooblačilo. V zahodni, osrednji in južni Sloveniji bo čez dan že rahlo snežilo, sprva lahko sneži tudi ob obali. Ob morju se bo popoldne krepil jugo.

Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem od 3 do 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Ponoči se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod snežilo. Jutri popoldne in zvečer bodo padavine slabele in predvsem na zahodu prehodno ponehale. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, veter bo ponekod gradil snežne zamete. Temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem od 1 do 6 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah se bo pooblačilo. Popoldne se bodo začele pojavljati rahle padavine, ob morju ter v Istri in Kvarnerju kot rahel dež, drugod sneg. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje od jugozahoda malo manj hladen in postopno spet bolj vlažen zrak.

Obeti: V sredo bo oblačno, občasno bo še snežilo, na Primorskem pa bo povečini brez padavin. V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti bo še naletaval sneg. Na Primorskem bo oba dneva pihala zmerna burja.

Opozorilo: V noči na torek nas bo zajelo močno sneženje. Do torka opoldne bo v pasu od severne Primorske do Kočevske padlo od 25 do 50 cm snega, drugod od 15 do 25 cm. Na Primorskem bo pihala burja, ki bo gradila snežne zamete.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo močno obremenilen. Priporočena je večja previdnost.