Vreme

V sredo zjutraj tudi do 20 centimetrov snega

STA / S.R.
5. 2. 2013, 11.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenijo bo v sredo znova zajelo sneženje. V drugi polovici noči oziroma v sredo zjutraj se bodo padavine najprej okrepile v zahodni in severni Sloveniji, nato pa bo začelo snežiti tudi v osrednji, vzhodni in južni Sloveniji, je za STA dejal dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje Brane Gregorčič.

Sneg napoveduje tudi prihodnji teden. Na severu Slovenije lahko po Gregorčičevih besedah že zjutraj močneje sneži, nato pa bo sneženje zajelo še ostale dele države. "Pričakujemo, da bo v sredo v jutranjem oziroma dopoldanskem času lahko lokalno zapadlo do 20 centimetrov snega," je pojasnil za STA in dodal, da lahko močno sneženje dopoldne na nekaterih predelih povzroča tudi težave v prometu. "V glavnem bo zapadlo od pet do deset centimetrov snega po nižinah, na Primorskem bo deževalo. Kakšnega močnejšega vetra ne bo," je povedal in dodal, da bodo padavine v sredo popoldne slabele, do večera pa ponehale.

V sredo bodo temperature zraka od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje.

Za drugo polovico tedna je Gregorčič napovedal v glavnem suho in bolj hladno vreme. Dodal je, da je v soboto in nedeljo možno kakšno manjše naletavanje snega, novo sneženje pa se po njegovih besedah obeta v začetku prihodnjega tedna. "Ravno tam okrog pustnega torka bi znalo kar večji del Slovenije spet zajeti sneženje," je pojasnil.