Vreme

Pazljivo, sneg in megla na cestah

STA
2. 2. 2013, 12.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na primorski avtocesti na relaciji Vrhnika-Logatec-Unec-Postojna-Razdrto-Senožeče popoldne pričakujejo močno sneženje, ki ga bodo na odseku med Uncem in Senožečami spremljali močnejši sunki burje. Zato na Darsu opozarjajo na slabo vidljivost ter sneg na cestišču. Napovedujejo možne omejitve prometa za tovorna vozila z izločanjem.

V večernem času Družba za avtoceste RS (Dars) pričakuje tudi zaporo hitre ceste H4 prek Vipavske doline za tovorna vozila in avtobuse zaradi burje.

Uporabnikom primorske avtoceste zato priporočajo, da se, če ni nujno, ne odpravljajo na pot v času napovedanih vremenskih nevšečnosti. V nasprotnem pa naj se na pot odpravijo pravočasno, z ustrezno zimsko opremo, upoštevajo naj prometno signalizacijo ter vožnjo prilagodijo razmeram na cestišču.

Popoldne se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo v notranjosti države spustila do nižin. Proti večeru bo na jugu države lahko tudi zagrmelo. Začel bo pihati severni do severovzhodni veter, proti večeru na Primorskem zmerna do močna burja, piše na straneh Agencije RS za okolje.

Opozarjajo na močan dež predvsem na Primorskem in Notranjskem, kjer lahko pade lahko do 90 milimetrov dežja v 24 urah. Od danes popoldne do jutri dopoldne bo pihal močan severni do severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Pod Karavankami bo veter dosegal hitrost od 80 do 100 km/h, burja pa v sunkih od 100 do 130 km/h.