Južna Korejka Muna je uživala v pokrajini, posejani z vinsko trto

Občina odličnih vin, izbrane kulinarike in prijaznih ljudi

Z.F.
1. 8. 2019, 13.35
Posodobljeno: 1. 8. 2019, 13.55
Deli članek:

Deseto mesto, ki so ga obiskali naši tuji turisti, je bila občina Ormož. Tja smo poslali Muno, ki prihaja iz Južne Koreje.

arhiv
Muna je pohvalila odlična ormoška vina.

Muna pri nas živi že dobri dve leti in pravi, da se tukaj odlično počuti. Slovenijo je opisala kot čisto in lepo deželo. »Vse je zeleno in mesta so precej dobro organizirana. Slovenci so prijazni do tujcev in občutek imam, da ste odprti do vseh in vsakogar.«

Odlična spletna stran

V Ormož se je odpravila s prijateljem Klemnom, a še preden sta odpotovala, sta preverila nekaj osnovnih informacij. Pogledala sta spletno stran www.jeruzalem-slovenija.si, za katero je Muna dejala, da je dobro organizirana, slikovita in preprosta za uporabo. Na izbiro ponuja več različnih jezikov, med zavihki pa najdemo top pet destinacij, ki jih turistom priporočajo, kulinariko, naravne in kulturne znamenitosti, prenočišča in izlete. Preverila sta tudi javni prevoz, a ugotovila, da ne ponuja ravno veliko možnosti. »Prevoz z avtobusom ali organiziranim prevozom je precej drag, z vlakom pa bi potovala skoraj štiri ure. Odločila sva se oditi z avtom, saj sva tako prihranila pri času in tudi denarju.

arhiv
ormož ocene

V dobri uri in pol sva prispela na cilj. Z orientacijo in smerokazi nisva imela nobenih težav, saj so poti zelo dobro označene in urejene,« je razložila Muna.

Novi hotel

Ko sta prispela, sta najprej obiskala turističnoinformacijski center (Tic), ki se skriva v središču mesta oziroma v gradu Ormož. »V Ticu naju je sprejela zelo prijazna informatorka, ki nama je veliko povedala o mestu in svetovala, kaj je vredno obiskati in kaj si ogledati. Priporočala je tudi nekaj lokalnih dogodkov, ki jih je vredno doživeti. Povem lahko, da me je oborožila s številnimi koristnimi informacijami,« jo je pohvalila Muna. Po obisku Tica sta se odpravila do Hostla Ormož, kjer sta nato prenočila. Ta je oddaljen le dve minuti peš od gradu. »Hostel so odprli lani, zato že ob vstopu premami vonj po novem. Vsem, ki se namenjate v Ormož, toplo priporočam, da izberete ta hostel, saj ima čudovite sobe, dostopno ceno in zelo dobro lokacijo,« je pohvalila svojo nastavitev.

arhiv
Nove in lepo opremljene sobe v hostlu Ormož.



Obisk muzeja

Po obisku Tica in hostla se je Muna odločila za obisk gradu, v katerem je tudi muzejska zbirka. »V muzeju naju je pričakala prijazna vodička, ki nama je razkazala grad, predstavila muzejske zbirke in veliko povedala tudi o zgodovini kraja. Bilo je slikovito in zelo poučno,« je poudarila.

Slastna večerja
Dan se je že počasi prevešal v večer, Muni pa je že pošteno krulilo v želodcu. »V Ticu sva dobila brošuro, v kateri so navedene restavracije. Restavracija, ki sva jo izbrala, je bila oddaljena 10 minut vožnje. Izbira je bila pravšnja, saj je restavracija na čudoviti lokaciji, s prekrasnim razgledom. Ponujajo odlično hrano in so zelo prijazni. Ob ponovnem obisku jih bova zagotovo še obiskala!« Po odlični večerji sta se Muna in Klemen odpravila do hostla in se spočila, saj jima je prijazna informatorka v Ticu svetovala, naj se zvečer udeležita še koncerta, ki ga pripravljajo v gradu. »Odličen koncert z neverjetnim vzdušjem. Na koncu sva se še malce družila z obiskovalci, nato pa počasi legla k počitku.« 

arhiv
Za kosilo si je privoiščila prleško pečenko s kroketi.


Degustacija vin
Nedelja je bila rezervirana za degustacijo vin, a je Muna povedala, da je v poplavi kleti, ki ponujajo degustacije, precej težko izbrati eno. Odločila sta se pokusiti lokalna vina. »Ponudili so šest belih vin in eno rdeče vino. Lahko povem, da so vsa vina sveža in zelo dobra. Nisem ravno vinski ekspert, zato ne znam opisati vin na pravi način, a so odličnega okusa.

arhiv
ormož

Degustacijo priporočam vsem, ki obiščejo občino Ormož,« je povedala Muna. Za konec sta si privoščila še kosilo v restavraciji, v kateri sta bila že na večerji, nato pa sta se vrnila v Ljubljano. »Še bom obiskala Ormož, saj me je prepričal s prijaznostjo in preprostostjo, odlično kulinariko in dobrimi vini,« je ob koncu navdušeno zatrdila Muna.