Saulos Chilima

V strmoglavljenju letala umrl podpredsednik Malavija, ki je letel na pogreb

M.G.
11. 6. 2024, 09.58
Posodobljeno: 11. 6. 2024, 10.10
Deli članek:

Letalo obrambnih sil Malavija na katerem je letel podpredsednik države Saulos Chilima in devet drugih potnikov, ki je "izginilo iz radarjev" so nedavno našli razbito na tleh, vsi potniki pa so bili razglašeni za mrtve.

X, Alinur Mohamed (@AlinurMohamed_)
Razbitine letala v katerem je umrlo vseh deset potnikov, vključno s podpredsednikom države.

Iz urada predsednika so včeraj najprej sporočili, da je izginilo letalo, na katerem je bil malavijski podpredsednik Saulos Chilima in devet drugih. Letalo obrambnih sil Malavija je "ušlo z radarja", potem ko je v ponedeljek zjutraj zapustilo prestolnico Lilongwe, so dodali. Letalo naj bi pristalo na mednarodnem letališču Mzuzu na severu države malo po 10. uri po lokalnem času, a se to ni zgodilo. Podpredsednik je bil na poti, da bi zastopal vlado na pogrebu nekdanjega ministra Ralpha Kasambare, ki je umrl pred tremi dnevi.

X, Dr Saulos Chilima (@SKChilima)
Dr Saulos Chilima, podpredsednik Malavija.
Po slabem dnevu negotovosti in obsežni iskalni akciji (pomoč pri iskanju so z letalom nudile tudi ZDA) so letalo vendarle našli, a ob pogledu na razbitine, so takoj vedeli, da možnosti, da bi kdo preživel ne bo ravno veliko. Reševalci so tako lahko le nemočno potrdili smrt vseh desetih potnikov letala. Vzrok strmoglavljenja letala pa zaenkrat še ni znan.