Očitke zavračajo

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le oglasil proizvajalec

J.V.
15. 5. 2024, 11.10
Posodobljeno: 15. 5. 2024, 11.18
Deli članek:

"Težko si je tudi teoretično zamisliti, v kakšnih okoliščinah bi se sploh lahko zgodilo, da bi se v pločevinki rjavega fižola znašlo kar koli drugega kot rjav fižol, kaj šele pol podgane," so med drugim sporočili preko svojega pravnega zastopnika na Hrvaškem.

Facebook/Halo, inspektore
Milo rečeno ogabno.

Teden dni po tem, ko je kupec na Hrvaškem v pločevinki rajvega fižola našel del trupla podgane, se je oglasil tudi italijanski proizvajalec Fiamma Vesuviana. "Težko si je tudi teoretično zamisliti, v kakšnih okoliščinah bi se sploh lahko zgodilo, da bi se v pločevinki rjavega fižola znašlo kar koli drugega kot rjav fižol, kaj šele pol podgane," so med drugim sporočili preko svojega pravnega zastopnika na Hrvaškem, odvetnika Ica Škarpa.

Družinsko podjetje s 100-letno tradicijo, izvažajo tudi v Slovenijo

Kot pojasnjujejo, gre za družinsko podjetje, ki od samega začetka delovanja leta 1924 s kakovostjo svojih izdelkov skrbi za dobrobit potrošnikov, zaradi česar so si skozi leta pridobili status enega najbolj priznanih podjetij za proizvodnjo konzervirane hrane in testenin. V tujino izvozijo 85 odstotkov proizvodnje v več kot 75 držav po vsem svetu, med njimi je tudi Slovenija.

Edini dokaz je fotografija

V nadaljevanju so podrobno opisali postopke za zagotavljanje kakovosti in še enkrat zavrnili možnost, da bi se v njihovem proizvodu znašel del živali. Okoliščine primera zanje niso dovolj prepričljive; edini dokaz, da se je to res zgodilo, je fotografija pločevinke rjavega fižola, ob kateri se nahaja del živali, kar pa ne daje zadostnega zagotovila o verodostojnosti objave. Kljub temu je objava v le 24 urah "dotlej brezhibnemu poslovnemu ugledu Fiamme Vesuviane" povzročila neprecenljivo škodo na mednarodnem trgu, so poudarili.