Avstrija

72-letnik od varuške zahteval gole fotografije

S.Š.
29. 11. 2023, 08.58
Posodobljeno: 29. 11. 2023, 09.03
Deli članek:

72-letni Tirolec je želel od varuške svojih dveh sinov izsiliti fotografije v spodnjem perilu.

Pixabay
Fotografija je simbolična

Zaradi izsiljevanja se je zdaj znašel na sodišču v Innsbrucku. "Bila mi je kot hči," je na deželnem sodišču vidno nervozen in s tresočim se glasom poudaril 72-letnik, s to izjavo pa še bolj razburil državnega tožilca. "Upam, da ne boste od svoje hčerke kdaj zahtevali fotografij v spodnjem perilu," mu je odgovoril državni tožilec.

Dekleta so tudi obrekovali

Tirolec je z varuško, ki je bila rojena na Madagaskarju, komuniciral prek WhatsAppa. Sprva je šlo zgolj za nedolžne pogovore o delu, nato pa je začel moški varuško napeljevati k temu, da mu ta pošlje gole fotograije in fotografije na katerih je pomanjkljivo oblečena. Ko je ta njegove zahteve zavrnila, ji je začel groziti, da ji bo blokiral vizum.

Pozno kesanje in kazen

"Oprostite, prestopil sem meje in ne vem, kako in zakaj se je to zgodilo," je moški dejal na sodišču. Dodal je še, da ji je "samo želel pomagati", še posebej, ker je sicer šolana medicinska sestra "želela ostati v Avstriji".

Sodnik je 72-letniku nazadnje dosodil kazen 1750 evrov. Kljub temu pa postopek še ni končan, saj se je državni tožilec na dosojeno kazne že pritožil, saj je po njegovem mnenju ta premila.