Gaza

Video: Izraelci slavnostno naznanili, da so odkrili tunel pod bolnišnico Al Šifa

R.T.
19. 11. 2023, 19.44
Posodobljeno: 19. 11. 2023, 19.44
Deli članek:

Izraelska vojska trdi, da je pod bolnišnico Al Šifa odkrila 55 metrov dolg tunel, ki se konča pred armiranimi vrati.

Zajem zaslonske slike
Prizori iz 55-metrskega tunela.

Potem ko je svet osuplo zrl v prve posnetke iz bolnišnice Al Šifa, pod katero naj bi si po navedbah izraelskih sil Hamas ustvaril celo enega od glavnih gnezd, a je izraelska vojska uspela postreči zgolj s prizori nekaj kosov orožja, so Izraelci danes slavnostno naznanili, da so našli tunel. Kot so pojasnili v izraelski vojski, so njihovi inženirji odkrili 10 metrov globok jašek in 55 metrov dolg tunel, ki vodi do armiranih vrat.

»Tovrstna vrata teroristična organizacija Hamas uporablja, da bi izraelskim silam preprečila vstop v podzemne poveljniške centre,« je v izjavi za javnost navedla izraelska vojska, ki je ob tem objavila tudi videoposnetek domnevnega tunela. Pristnost posnetka, ki prikazuje ozek tunel z betonskim obokom in se konča pred sivimi vrati, še ni potrjena oziroma še ni znano, kje je ta nastal. Obenem Izraelci niso navedli, kaj se skriva na drugi strani sivih vrat.

V Hamasu sicer vseskozi priznavajo, da imajo pod Gazo na stotine kilometrov tunelov in bunkerje, a vse skozi zanikajo, da bi se ti nahajali pod civilno infrastrukturo, kot so bolnišnice.