Vabilo na poroko

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni meni stane 70 evrov, bi moralo biti v kuverti vsaj 100 evrov

D.K.
29. 9. 2023, 11.18
Posodobljeno: 29. 9. 2023, 11.37
Deli članek:

V Srbiji je ena od nevest, ki bo v zakonski jarem stopila oktobra, z vabilom na poročno slavje razjezila svojo družino in prijatelje.

Profimedia
/

Bodoča mladoporočenca sta pred tedni začela deliti vabila na poroko, za katero vsi vedo že več mesecev. Pri tem pa razjezila povabljene. 

Kot poroča Kurir, je nevesta od samega začetka poudarjala, da bo poroko organizirala v razkošni restavraciji v Beogradu, da bo oblečena v prestižno poročno obleko, prav tako pa je za njun najsrečnejši dan naročila drago dekoracijo.  

S poroko želi zaslužiti

»Glede na to, da se poznamo že od malih nog, sem vedela, da ima rada vse, kar je drago in kakovostno, vendar nisem vedela, da poroko organizira zato, da bi bila dobičkonosna, ne pa zaradi sreče," je ob tem povedala njena prijateljica iz šolskih klopi. 

Nevestina kolegica s fakultete pa dodala: »Meni je vse to predstavljalo težavo, saj mi ni pomembno, ali je nekaj drago, ali je to nekaj posebnega tako za mladoporočenca kot tudi za njune družine. Zadnje, o čemer bi morali razmišljati pred poroko, pa je, koliko denarja bodo družina in prijatelji vložili v kuverto«.  

Nevesta vabila razdelila na dekliškem večeru in šokirala povabljene 

Na dekliškem večeru je nevesta povabljenim ob razdelitvi vabil dejala, da je zdaj normalno, da vsi, ki so vabljeni na poroko, mladoporočencema za darilo prinesejo denar. Poudarila je, da ne mara tistih, ki sledijo logiki, da bodo v kuverto dali toliko, kolikor stane poročni meni. Kot je dodala, načrtuje, da bo s poroko zaslužila.

"Po teh besedah sem ostala brez besed," je dejala prijateljica s fakultete. Nevesta pa je pripomnila, 'če meni stane 70 evrov, mislim, da bi bilo smešno, če bi kdo prinesel le 70. Notri bi moralo biti 100 evrov', je njene besede povzela prijateljica in razsipno neveste opozorila, da je trenutno brezposelna. 

Po njenih besedah je nevesta takoj na začetku poudarila, koliko bodo plačali za pogostitev na osebo. »Razumem, da smo v Beogradu in da je to njuna odločitev, vendar zakaj morajo gostje vedeti, koliko to stane," je še dodala nevestina ogorčena prijateljica, ki jo je sicer presenetilo, da je med povabljenimi. "Poznava se s fakultete, nisva pa bili v tesnih stikih. Kljub temu sem bila vesela in sem se odločila, da grem na poroko".    

Prijateljica meni, da bi bilo 50 evrov dovolj

"Ker nisva tako tesno povezani, sem razmišljala, da bi dala 50 evrov. Na poroko grem sama in menim, da bi bilo to pošteno z moje strani, vendar sem po teh njenih besedah čutila sram. Ni variante, da bi dala 100 evrov. To bi storila, če bi bili tesno povezani in se res veliko družili, tako pa res ne vem. Bojim se, da me bo obrekovala po poroki, vendar sem slišala, da so bile tudi druge kolegice v šoku in so komentirale njen odnos. Res je grdo, da se tako obnaša pred poroko," je poudarila povabljena gostja za Kurir, ki je želela ostati anonimna.