Sanna Marin

Nekdanja premierka se zdaj podaja v zabavno industrijo

S.Š./STA
28. 9. 2023, 12.51
Posodobljeno: 28. 9. 2023, 12.53
Deli članek:

Nekdanja finska premierka Sanna Marin, ki se je po aprilski izgubi položaja nedavno odpovedala tudi poslanskemu stolčku, naj bi se podajala v vode zabavne industrije.

Profimedia
Sanna Marin

Marin naj bi si želela raziskati priložnosti v medijih in svetu zabave, vključno s televizijo, filmom in različnimi partnerstvi, poročanje revije Variety povzema spletni portal Politico. Podpisala je namreč pogodbo z agencijo Range Media Partners, ki med drugim skrbi za kariere več znanih hollywoodskih igralcev.

Range Media Partners, ki med svoje stranke šteje hollywoodske zvezdnike, kot so Bradley Cooper, Tom Hardy in Keira Knightley, navaja, da sodeluje z uglednimi vodilnimi osebnostmi v zabavni industriji, da bi igralcem, glasbenikom, režiserjem, pisateljem, športnikom in drugim priskrbel "vrhunsko zastopanje in vodenje".

Z eno nogo še vedno v političnih vodah

V začetku meseca je sicer Marin sporočila, da se je kot strateška svetovalka pridružila tudi fundaciji nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira. V tej vlogi naj bi političnim voditeljem svetovala glede programov reform.

Marin je bila ob nastopu premierskega položaja leta 2019 s 34 leti najmlajša premierka na svetu. Mednarodno je postala znana kot sodobna, feministična in neposredna voditeljica. Doma je bila lani deležna kritik zaradi videa, ki je pricurljal na družbena omrežja, v katerem je plesala s prijatelji in vplivneži.

Vendar to ni zmanjšalo priljubljenosti socialdemokratke, ki pa je na aprilskih parlamentarnih volitvah ni uspela izkoristiti. Na volitvah je zmagala konservativna Stranka nacionalne koalicije, na drugo mesto so se uvrstili Finci voditeljice Riikke Purre, socialdemokrati (SDP) pa so zasedli tretje mesto.

Marinova se je po porazu na volitvah umaknila iz vodstva stranke in priznala, da je njen štiriletni mandat predsednice vlade terjal svoj davek: "Moja vzdržljivost je bila včasih na preizkušnji," je dejala.