Neznana identiteta

Bila je na robu zloma, zdaj ve, da deček iz Donave ni njen Ben

R.T.
17. 9. 2023, 13.52
Posodobljeno: 17. 9. 2023, 13.57
Deli članek:

Minilo je nekaj tednov, odkar sta se Interpol in nemška policija za pomoč pri ugotavljanju identitete dečka, katerega truplo so na Bavarskem lani izvlekli iz Donave, obrnila na javnost. Preiskovalci so še vedno v slepi ulici.

Profimedia
Kerry Needham še vedno ne ve, kaj se je zgodilo z njenim sinom.

Spomnimo, lanskega maja so v Donavi v bližini bavarskega kraja Grossmehring našli posmrtne ostane otroka. Truplo dečka, za katerega ocenjujejo, da je bil star med pet in šest let, je bilo zavito v folijo in obteženo s kamnom. Interpol je v sporočilu za javnost, v katerem so prosili za pomoč pri ugotavljanju njegove identitete in tudi sumljivih okoliščin njegove smrti, navedel še nekaj drugih podatkov, kot so njega višina, teža, barva lasi in krvna skupina. Dodali so še, da domnevajo, da je deček nekaj časa preživel izven Nemčije.

Na preiskovalce se je na podlagi poziva obrnila Britanka Kerry Needham, ki je ugibala, ali bi lahko šlo za njenega malčka Bena Needhama, ki je izginil davnega leta 1991 na grškem otoku Kos. »Zdelo se mi je, da je rekonstrukcija njegovega obraza spominja na Bena, a obstaja veliko dečkov, podobnih Benu. Celo moji starši pa so dejali, da na fotografi obstaja podobnost,« je pojasnila Kerry. Po njenih navedbah imata podobne poteze, predsvem oči, ki so »upognjene nekoliko navzdol.« Prek lokalne policijske uprave je dosegla, da so opravili analizo DNK oziroma da so njeno DNK primerjali s tisto od dečka iz Donave. Analiza je njeno tezo, da bi lahko šlo za Bena, pred dnevi ovrgla.

Kot je Kerry pozneje opisala za britanski Daily Mail, je bila med čakanjem na rezultate na robu živčnega zloma, saj si je želela, da ne bi šlo za njenega sina, za katerega še vedno ohranja nekaj upanja, da je nekje še živ.

Interpol/Twitter
Rekonstrukcija obraza dečka iz Donave (levo) in Ben Needham (desno).