Pilotni projekt v Avstriji

Severni sosedje elektrificirajo policijsko floto

U.P.
10. 6. 2023, 13.30
Deli članek:

Avstrijska policija je svoj vozni park obogatila s 23 novimi električnimi avtomobili. Gre za pilotni projekt, v katerem sodeluje 20 policijskih postaj v Salzburgu, Spodnji Avstriji, na Dunaju in na Tirolskem.

polizei.at
Avstrijski policisti se bodo nekaj časa ubadali z električnii avtomobili.

Z njim pa želi avstrijska policija preveriti praktičnost električnih avtomobilov pri vsakodnevnem policijskem delu. To bodo ugotavljali s pomočjo 23 električnih Volkswagnov ID.3 in ID.4 v uniformirani in civilni različici.

»Raziskati želimo obstoječe možnosti za prehod na brezemisijska vozila. S testiranjem vozil z alternativnimi oblikami pogona lahko pridobimo potrebne izkušnje o tem, ali je mogoče zagotoviti brezhibno uporabo in kakšne posebne zahteve potrebujejo električni avtomobili za policijsko delo,« je povedal predstavnik policije Franz Ruf.

polizei.at
Električni avtomobili bodo še morali dokazati uporabnost pri policijskem delu.

Električna vozila bodo testirali v celotnem obsegu policijskih operacij, od dnevnega patruljiranja, varovanja kraja nesreče, pa do cestnih pregonov. Preveriti je treba zmogljivost, delovanje polnjenja, pa tudi varnostna vprašanja. Začetek projekta je predviden za četrto četrtletje leta 2023, praktični preizkus pa naj bi bil zaključen do konca leta 2025. Analiza in obdelava rezultatov sledi v letu 2026.