Nepopisna žalost

14-letni deček se je nenadoma zgrudil, umrl "naravne smrti"

J.V.
9. 6. 2023, 16.30
Posodobljeno: 9. 6. 2023, 16.40
Deli članek:

Mladenič je imel srčno obolenje, ki ga niso nikoli odkrili.

Police Scotland
14-letni Hamdan se je nenadoma zgrudil na šolskem igrišču.

V torek popoldan se je na šolskem igrišču St. Kentigern's Academy v Lothianu na Škotskem, pred očmi sovrstnikov, zgrudil 14-letni Hamdan Aslam. Mladenič je bil nemudoma odpeljan v bolnišnico, kjer je kmalu zatem umrl "naravne smrti". Kot poroča Sky News, je fant imel srčno obolenje, ki ga niso nikoli odkrili, tako da bi lahko njegova smrt lahko nastopila kadarkoli.

"Za njegovo izgubo ne moremo nikogar kriviti. Zgodila se je božja volja," je preko odvetnika Aamerja Anwarja sporočila družina pokojnega dečka. "Naša družina je uničena zaradi nenadne in tragične izgube našega čudovitega Hamdana, ki je v naša življenja prinesel toliko veselja," so še zapisali po poročanju Sky News.

"Tragični dogodek je močno prizadel vse na šoli. Naše misli ostajajo pri Hamdanovi družini in njegovih prijateljih. V tem zelo težkem obdobju jim nudimo vso podporo," je v izjavi za javnost poudarila glavna policijska inšpektorica Jocelyn O'Connor. "Vsakdo, ki je starš, ve, da ni večjega strahu, hujše nočne more, kot je izguba otroka. Ne morem si predstavljati, kaj preživlja družina," pa je o tragediji dejal prvi škotski minister Humza Yousaf.