Nesreča

Na ducate žrtev v železniški nesreči v Indiji

A.Z./STA
2. 6. 2023, 20.42
Posodobljeno: 2. 6. 2023, 21.02
Deli članek:

Na vzhodu Indije v kraju Odisha se je pripetila huda železniška nesreča, ranjenih najmanj 300 ljudi, na ducate je smrtnih žrtev. Vzrok nesreče še ni znan.

Profimedia
Slika je simbolična.

Kot poročajo mediji v Indiji, je še vedno veliko potnikov ujetih v razbitinah vagonov. Do jih reševalci težko pridejo, saj nimajo vse potrebne opreme. Nesreča se je zgodila, ko je potniški vlak trčil s tovornim in iztiril, v nesrečo pa je bil nato vpleten še en potniški vlak. Kot pravijo odgovorni, natančen potek nesreče še ni povsem pojasnjen.

Gasilci so zaenkrat potrdili, da je mrtvih najmanj 30 potnikov, govori pa se celo o 50, končna številka pa še ni znana, saj še niso našli vseh potnikov.

»V tej uri žalosti sem v mislih s prizadetimi in njihovimi družinami. Naj poškodovani kmalu okrevajo. Na kraju nesreče potekajo reševalne operacije, prizadetim pa nudimo vso možno pomoč,« je dodal indijski premier Narendra Modi.

V Indiji so železniške nesreče sicer razmeroma pogoste. V preteklosti je že večkrat prihajalo do podobnih incidentov, čeprav se je varnost na tamkajšnjih železnicah v zadnjih letih zaradi obsežnih novih naložb in tehnoloških izboljšav znatno izboljšala.