Stefan Petzner

Haiderjev moški življenja neupravičeno vlekel socialne prejemke?

R.T.
30. 5. 2023, 16.21
Posodobljeno: 30. 5. 2023, 16.27
Deli članek:

Nekdanji politik zdaj že pozabljenega Zavezništva za prihodnost Avstrije (BZÖ) Stefan Petzner se bo moral zagovarjati na sodišču zaradi goljufije.

Dieter Zirnig (sugarmelon.com) / Wikipedia
Mladi Stefan Petzner

Petzner je vrhunec prepoznavnosti dosegel, ko je v intervjuju s solzami v očeh priznal, da je bil njegov vodja skrajnodesničarskega BZÖ Jörg Haider »moški mojega življenja«. S temi besedami je šokiral avstrijsko javnost konec leta 2008, po usodni avtomobilski nesreči, v kateri je umrl Haider.

Petzner je nekaj let vodil stranko, leta 2011 pa odstopil z vseh položajev, po tem ko so ga ujeli pri prehitri vožnji z avtomobilom. Leta 2013 je ustanovil agencijo za svetovanje na področju odnosov z javnostmi. Kot kaže, pa je že leta 2019 zabredel v težave. Med majem in septembrom 2019 naj bi neupravičeno prejemal socialne prejemke, zaradi česar je tožilstvo zoper njega vložilo kazensko ovadbo, poroča Krone Zeitung.

Njegovo podjetje je sicer maja letos šlo v stečaj. Petzner je takrat sporočil, da je ima zdravstvene težave, že v času pandemije koronavirusa pa je bilo poslovanje slabo, kopičili so se dolgovi in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo propadlo.

Reuters
Jörg Haider je bil proti dvojezičnim napisom na avstrijskem Koroškem.