Že tretji napad v 24 urah

V Kijevu spet alarmi za zračni napad, ugasnilo najmanj eno življenje

J.P./STA
30. 5. 2023, 07.16
Posodobljeno: 30. 5. 2023, 07.53
Deli članek:

Rusija je zgodaj davi sprožila nove napade z brezpilotnimi letalniki na Kijev, v katerih je umrla najmanj ena oseba, štirje ljudje so ranjeni.

Profimedia
Izstrelki na nebu nad Kijevom

Alarmi za zračni napad so se ponoči oglasili tudi v več drugih regijah v osrednji Ukrajini ter na jugu države.

Ostanki sestreljenega letalnika so v Kijevu padli na stanovanjski blok, ki je zagorel, pri tem pa je umrl civilist, še štirje so ranjeni, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Še vedno potekajo iskalne akcije, saj so pod ruševinami morda še vedno ujeti ljudje.

Ukrajinska zračna obramba je sestrelila več kot 20 brezpilotnih letalnikov.

Ostanki sestreljenih dronov so poškodovali tudi več drugih stavb in avtomobilov v Kijevu.

Po navedbah vodje vojaške uprave Kijeva Sergeja Popka je Rusija napad izvedla z brezpilotnimi letalniki iranske proizvodnje.

Kot je sporočila vojaška uprava Kijeva, je bil današnji napad že tretji v zadnjih 24 urah. Ruske sile so tudi v ponedeljek na Kijev izstrelile vrsto raket, zaradi česar so se prebivalci zatekli v zaklonišča. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v ponedeljek zvečer zahvalil ukrajinski zračni obrambi, ki je rešila več sto življenj, poroča dpa.

Moskva tarča napada z droni

Napadu na Kijev je sledil napad na Moskvo. Brezpilotni letalniki so po navedbah župana Sergeja Sobjanina povzročili manjšo škodo na objektih v prestolnici. Napad naj ne bi terjal smrtnih žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.